18 April 2011

Home » , , » Ketagih Air Sirap Bandung...

Ketagih Air Sirap Bandung...


Selamat Pagi Semua... Inilah dia bila tiba masa ummi nya rajin layan kerenah  bujang kecik tiga orang ni. Mana taknya... kalau pesanan untuk dapatkan air sirap bandung kat kedai tak pernah dilayan. Macam-macam alasan yang ummi n ayah bagi. Antaranya...air bandung tak juallah... orang tak buat air bandung malam-malam lah. 

Tapi, minggu lepas masa saya pergi kedai...teringat nak beli pati sirap. Susu pekat dah ada kat rumah. So... projek nak buat air sirap bandung pun bermula. Bukan main happy lagi muka budak kecik bertiga ni bila ummi dah siap bancuh sirap bandung. Bukan banyak pun...bancuh dalam satu jag kecik je. Itupun dapatlah sorang minum sampai 2 cawan.

Order sirap tak terhenti setakat tu je. Kalau sehari 2 kali order memang tak sah punya. Sudahnya... bila ummi rasa cam malas nak letak susu pekat, ummi just letak susu tepung Dugro3+ diorang saje... Bukan dorang tau pun. Cuma kelakarlah pulak... sebab biasa bancuh susu plain aje. Ini kan pulak ditambah sirap...Tapi...tapi...tapi... tetap licin hingga titisan terakhir tau!

Sedap pulak kalau letak cincau dalam sirap bandung ni kan.
Gambar ehsan en Google saje~

Dahsyat sungguh penangan sirap bandung ni. Ini belum lagi letak ais dan cincau cam kat atas tu. Ummi buat suam2 aje. Siapa suka minum air sirap bandung....angkat tangan!

21 comments

18 April, 2011

tambah soda lg bes..hihihi

letak cincau mmg sedap.jd bancau..hahaha.tp kena sagat halus2..nyum2.br mengancam kan izan

18 April, 2011

nadiah suka air bandung! tapi tak suka bandung cincau. nadiah suka bandung soda. sedap! ;)

sy suke sy suke
ehehe
yela susu pekat bkn elok utk budak2 kan...elok le ganti ngan susu tepung budak2 tu

18 April, 2011

taktau napa eina kurang gemar, jrg sungguh order sirap bandung kalau g mkn kt luar...balik2 teh ais..ngee..

tapi nmpk menarik kan bandung cincau ni.. ^_^

18 April, 2011

sedap kalu campur selasih ngan ais krim soda..hehe

18 April, 2011

idea yg baik,ganti susu pekat dengan susu anak,sedap dan berkhasiatkan..
budak2 ni kalau air manis mmg suka,

18 April, 2011

suke suke tp bla dok amal mkn jamu ni dah kurang ais2 ni...skali skala balun gak he...

18 April, 2011

lamanya x minum sirap bandung...tgk kat gambar ni terus rasa dahaga....:D

nak pi bacuh jap lah...hehehehehe

18 April, 2011

sirap bandung mmg best.. akak pun suka izan..

18 April, 2011

klu letak cincau n segala bagai memang sedap.....hummmm...ade jugak orang buat letak vanila soda..pun terangkat...

18 April, 2011

time bulan puasa mmg faveret munna ni...

18 April, 2011

akak xgemar sirap bandung..hehe
si angah suka sgt..

18 April, 2011

bandung cincau mmg best.gulpp! telan air luir je...teringat dua hari lepas minum cincau susu.sedap jgk..

18 April, 2011

mmg sedap kak sirap bandung ni :) tmbh lak dgn cincau..mesti tak pandang sape dh..minum smpi titisan terakhir :)

18 April, 2011

bukan budak2 ja yang suka..
saya pun suka jugak..
heheh

18 April, 2011

sedappnyaaa:)

19 April, 2011

sedapnya air sirap tu...xthn tgk..haus nie.

19 April, 2011

tgh panas2 cam ni.. memang sedap siap bandung bercincau tu...


n3 terbaru kakyong.com
lagi hadiah GA diterima minggu lepas
Dirgahayu Tuanku Sultan Azlan Shah

19 April, 2011

wahhh terliuq tengok air dari akak nie....aduhhhh

20 April, 2011

peh! taruk cincau mmg mabeles ah kak~

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails