10 February 2012

Home » , , » Kad Perubatan atau Medical Card...

Kad Perubatan atau Medical Card...



Rasanya setiap family yang ada anak-anak macam kami dah punya medical card sendiri kan. Tak kisahlah daripada syarikat insurans mahupun syarikat ayah atau ibu yang bekerja. Cerita tentang medical card ni, alhamdulillah... kos perubatan kami sekeluarga memang ditanggung sepenuhnya oleh syarikat en Hubby. Boleh digunakan di seluruh Malaysia asalkan terpapar panel ING di mana2 klinik yang diterjahi. 


Isi borang, jumpa doktor dan kad boleh dileret saja. Dalam hal ni, memang anak-anak lah yang sangat beruntung sebab mereka yang selalu membuat 'lawatan' ke klinik. Kalau ummi dengan ayah ni memang jarang2 sekali. Ayah lagilah jarang... nak MC pun payah. Ummi? Minta2 lah masa mengandung ni tak kena demam atau apa2 sakit yang serius. Minta2 dijauhkan dari semua tu.


Kawan-kawan ummi pun punya medical card untuk seluruh ahli keluarga ke?


29 comments

10 February, 2012

Ada jgk.... Company hubby bukan takat tanggung anak bini,mak pak kandung pun depa tanggung....

kami semua ade..tapi aishah lom buat lagi..kene buat cepat2 ni risau if ade apa2..

kami tanggung sendiri je..company hubby keje takde taja sbb company kecik je..:-)

okla ade ni rafiq aritu kene asma/acute bronchitis pon lebih 2k bil spital dia..n semua insuran tanggung..

kena labur bykla skit bulan2..tp takpelah dari kene bayar bil spital yg sedebuk ber K K K K tu kan..ahahahah

10 February, 2012

xde pon ummi..
tp ade cover tuk medical family yg company bg.. :) syukur jgkla..

10 February, 2012

FAMILY BUI TAKDER MEDICAL KAD..KALAU SAKIT G KLINIK SWASTA JER..KALAU BAJET KURENG,BARU G KLINIK GOMEN..HEHE

10 February, 2012

Alhamdulillah...tempat keja hubby lily mmg ada sediakan Medical card utk keluarga...tapi mmg jarang guna..koz tmpt keja hubby lily ni pun mmg susah sgt2 nak MC..selalu guna utk Qis je lah..

10 February, 2012

Bestnye ditanggung beres oleh company ayahnya... :)

10 February, 2012

wahhh, untungnya. senang kan kalau ada kecemasan, leret ja kad tuh.

10 February, 2012

Belum mampu nak ambil medical card untuk anak2. Buat masa ni hasben je yang ada..

10 February, 2012

saya xde..kalau masuk septal, mak ayah bayar sbb govt staff..hehehe

10 February, 2012

baguih dapat tempat keje gini.. maalumler sekarang kalau gi klinik untuk rawatan yang biasa2pun kemain mahalnyerkan...
co akak bayar dulu lepaihtu claim tensen.. kalau dapat medical card gini bestnyer..

10 February, 2012

company aju keje provide medical card untuk aju and anak2, company hubby cover hubby seorg jek, kedekut taik hidung masin betul company hubby tu hahaha, projek juta2 pon kudukut huhuhuuu

10 February, 2012

akak & family pun guna kad ing oren tu.. Alhamdulillah, semuanya under insurance company en.asben tanggung.. klu tak muak juga sbb kos rawatan sgt mahal skrg ni..

10 February, 2012

a'ah.. mmg terjamin bila ada kad ni kan :)

10 February, 2012

Selain dr kija gomen yg menanggung bab2 medical ni, mak ada juga medical card dr insuran company.

Untung la kija dgn company hubby izan yg menanggung semua nih. Kebajikan yg ditanggung oleh company

10 February, 2012

takdelah medical card ni semua izan...en abg munna business sendiri je....

10 February, 2012

Company ayah Aqil guna kad Medical PMC.. Ibu lak kalo gomen guna GL jer ler.. ;) Happy weekend dear.. ;)

10 February, 2012

papa mifz & sekeluarga alhamdulillah msg2 ado medical card ...:)

10 February, 2012

aida & hubby gomen serven, so amik cuepacs care medical card je. murah. RM45 sebulan sekeluarga hi hi... yg lain kami cover kat takaful ikhlas. ala izan, duit pun tak brape nak byk, tak dpt la nak beli medical card yg lain lagi hi hi hi...

10 February, 2012

nurul laki bini gomen.so g kerajaanjerlh..tp ada amek insuran prudential.tp merahjer..sofia amek ins great east..tuhjer

10 February, 2012

akak dah ambik jgak... tpi yg murah2 aja

10 February, 2012

couldn't agree more.memang penting.jimat pun jimat...malang xberbau...huhu

10 February, 2012

Wah bagusnya...medical cost ditanggung oleh company ek..

11 February, 2012

alhamdulillah kalau company tanggung. akak pun company hubby yg tanggung untuk anak bini semua.

11 February, 2012

mmg amat penting kita ambil prlindungan insuran kesihatan n pndidikan anak2.....

11 February, 2012

tkde sbb keje gomen.hospital kerajaan je free.haha..

12 February, 2012

kerja sendiri.. mana ade kad ni.. ;)

13 February, 2012

saya xda medical card pun.. g klinik swasta je.. :-)

13 February, 2012

huhuhu umi tak dek pun card ni...kalu sakit g je klinik swasta kat umah ngeeeeeeeee (",)

13 February, 2012

Akak pun takde kad ni tapi mmg tahu kepentingannya..

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails