16 April 2012

Home » , , , , , » Tendangan Si Kecil dan CD Sheikh Mishary Rashid Al-Afasy ...

Tendangan Si Kecil dan CD Sheikh Mishary Rashid Al-Afasy ...

Salam pagi Isnin buat semua kawan2 ummi... Harapnya hari ni dimulakan dengan mood yang happy dan ceria2 aje ye! Ummi pun rasa semangat je hari ni  sebab cinta hati dah balik rumah Sabtu lepas. Mood berbunga2 lah kononnya!


Kalau diikutkan... minggu ni kandungan ummi dah pun masuk minggu ke-21. Rasa cepat sangat masa berlalu. Tinggal 4 bulan lebih aje sebelum baby ni keluar. Tak sabar pula rasanya! Tapi itulah... kadang2 rasa macam tak percaya pun ada sebab kalau pakai baju masih tak nampak pun perut tu. Boleh cover2 lagilah kononnya. Tapi, berat pula jangan cakaplah... dah macam due yang sebelum2 ni sebenarnya... hehe...


Nak cerita sikit ni... lately baby ummi tersangatlah aktif! Kalau siang tak berapa rasa sangat dia beraksi mungkin sebab ummi lebih banyak buat kerja. Tapi kalau malam... ummi dah baring atas tilam sambil layan CD Surah-surah Hafazan... laju betul dia kicking perut ummi! Sampai geli dibuatnya...

Jom dapatkan CD ni sekarang!


Macam malam tadi... bila ummi pasang je CD Sheikh Mishary Rashid Al-Afasy tu mulalah terasa2 tendangannya. Saja sms Ayah yang kebetulan masa tu  kat bilik bawah tengah layan bola kat tenet... "Ayah tau tak bukan main lagi baby tendang perut ummi ni masa tengah dengar dan baca sama2 surah Yaasin ni..." 


Tau tak Ayah balas apa? "Anak SOLEHAH".... Mudah-mudahan... Ameen. Siap  capslock SOLEHAH lagi tu. Ayah ni... belum konfem lagilah.  




#Saya suka sangat pasang CD ni semasa nak tidur. Sambil2 tu boleh baca sama-sama Surah As-Sajdah, Yaasin, Al-Rahman, Al-Waqiah, Al-Mulk dan Al-Insaan... Si kembar bila aje dengar Al- Fatihah mulalah baca dengan kuat secara berjemaah. Walaupun masih pelat... lama-lama ada peningkatan juga bacaan mereka berdua ni. Moga TWINS jadi abang2 yang baik untuk adik baby nanti ye!


17 comments

16 April, 2012

saya pun suka pasang bacaan Al Quran waktu tidurkan anak2..on wifi, buka kat you tube..kdg2 depa ni dah habis surah yassin tp tak tido2 lagi...huhu

16 April, 2012

doakan eB dpt twins boleh? tq :)

16 April, 2012

tak pernah lg dengar CD ni..

good info btw :)

16 April, 2012

bestnye kak izan :) tumpang hepi tuk akak :)

16 April, 2012

Hehehe insya Allah izan, Aju doakan moga baby sihat sentiasa, pink ok hehehhe

16 April, 2012

mudah2an SOLEHAH hendaknya.. mmg seronok dgr alunan ayat2 al-quran sebelum tidur.. rasa damai aje..

16 April, 2012

Sekarang ni hampir setiap malam kami buka cd Al-Quran sebabnya anak2 Kak Nida suka mengigau yg bukan2.. risau juga dibuatnya...

16 April, 2012

semuga akak dan baby berada dalam sihat selalu..

16 April, 2012

Ayah teruja nak dapat baby girl ya? Tumpang gembira dgn izan.. semoga dipermudahkan semuanya hingga bersalin nanti..

ps: moga2 berjangkit dgn izan.. hehe..

16 April, 2012

insyallah dah besar nanti baby tuh boleh menghafaz Al-Quran...:)

16 April, 2012

Alhamdulillah..qema biasa pasang mp3 dengar bacaan A-Quran & zikir letak atas perut mmg baby kuat kick..moga2 makbul la doa tu kan kak.

16 April, 2012

insyaalahh izannn
senyum sendirian akk nie bila baca .. ;)

Insyallah Izan..
Moga Izan & baby sentiasa sihat & moga menjadi anak SOLEHAH.. ^^

17 April, 2012

alhamdulillah.zikir2 n surah2 yang ada boleh membentuk akhlak yang baik...amin amin

17 April, 2012

samalah kak izan.. ms sy prgnant alisha dulu.. setiap kali dgr ayat2 suci al quran.. mesti alisha dalm perut jd sgt2 aktif..

17 April, 2012

Bestnya dgr cerita ibu2 pregnant.. Akak doakan izan & baby sihat dan dipermudahkan segalanya..

18 April, 2012

mudah2an baby membesar menjadi anak yg solehah.Ayah berharap sgt dpt baby girl tu.hehe Insyaallah..:)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails