08 March 2013

Home » , » Kek Kukus Velvet...

Kek Kukus Velvet...

Beberapa hari lepas ummi terasa nak makan Kek Kukus Velvet ni. Punyalah tengah2 malam buta dok salin resepi dalam diari. Hahah... gigih tu. Pesan kat ayah belikan asam hawflakes sekali. Tapi anak2 dok kenen2 makan sikit sebelum kejadian kek ni. 


Baru kejap tadi.. siaplah sebiji kek comel untuk santapan anak2 selain nasi lemak untuk lunch. Gembira tak terkata bila balik aje sekolah nampak potongan kek yang menawan ni atas meja. "Hmmm... sedapnya ummi!" Lembut sangat bila dimakan panas2. 


Tengoklah kek ni posing atas pinggan. Terima kasih daun keladi Kak Yatie atas resepi yang best ni. Siapa2 nak cuba boleh klik link di bawah ni ye...




# Ummi bukanlah seorang yang pandai masak ye. Tapi bila dah jadi emak ni, sedaya upaya nak gembirakan anak2 dan suami dengan hasil masakan yang 'menawan' hati mereka semua.

23 comments

08 March, 2013

kalau macam tu, kite nak jadi macam kak izan.. pandai masak untuk anak2..

::sbb kite xpandai masak. sobs.

=)

nak try jugak. heuheu. =)

08 March, 2013

sedap tu izan...sama la kita imah pun klu ikutkn mmg xpandai n malas msk maklum la dr kecik smp kawin dok ngan mak tp bila dah ada anak n duduk sendiri sedaya upaya blaja masak2....

08 March, 2013

sedapnyerr..terasa2 masam manis die kan..sy beli jek..mmg x reti nk buat..huhu

08 March, 2013

salam kak
minggu ni merata blogger gigih baking n memasak
aku je takde entry best!
sedih!!
hadoi...
meh join GA aku kak
ehehhe

08 March, 2013

bila la nak pandai buat kek camni..hurmmm ;)

08 March, 2013

pasti mereka tertawan punyalah!!!

08 March, 2013

saya pun tak pandai masak..tapi saya tak rajin macam izan..heheh

08 March, 2013

Wah, terasa-rasa keenakannya Izan..

08 March, 2013

alahai rajinnya ummi zayyan ni wat kek, nmpk sesap tu izan, emmm tingin juga nak mencuba ;)

08 March, 2013

cantiknya kek..
nampak menarik dan moist je kek tu.. rajin izan cuba.. menjadi pulak tu.. ye lah.. buat dengan penuh kasih sayang.. :)

08 March, 2013

takkan la tak pandai masak boleh buat kek menarik tertarik macam nie.hehe

rajin izan try macam2 resipi utk family kan..teringin nak jadik mcm izan tp isunye malas lebih..lagi2 dah kerja shift ni, lebihlah jarangnye masuk dapur..wuwuwuwu

09 March, 2013

slmt hari wanita sis izan!wah fav gak tu.tahniah sbb sis berjaya buat..kite huhu beli jelah he3...

09 March, 2013

Skrg lbh senang,, resepi di hujung jari je, tpulang kita nak buat ke tak :-)..

Rajin ummi, nmpk sedap tu.. eina pun tunggu la anak2 dh pndai request nnti... :-)

10 March, 2013

rajinnya memasak..betul tu wlpn tak pandai memasak sbg ibu kita sedaya upaya utk sediakn makanan anak2 apalagi yg digemari oleh mereka kan..:)

11 March, 2013

za teringin nk cuba

11 March, 2013

sedapnye kak...nakkkk

11 March, 2013

menarik ni.. sy pun berkenan tgk.. hihii

samalah kak, saya pun xpandai masak tp ttp berusaha utk anak2 n hubby :-)

12 March, 2013

Tengok gambar pun dah tau sedap ni...menarik warna dia...

salam k.izan..
huhuh..nmpk mengiurkan sungguh..
sedapnye..... :)

Rajinnya izan ni....mesti sedap kan..

sedapnyerrr kek

20 March, 2013

Sedap tu

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails